Cycloteq Bikefitting Antwerpen

Moet je investeren in nieuwe uitrusting of maak je beter gebruik van de services van een sportcoach bij het nastreven van je doelen? Aan het eind van elk jaar staan de sociale media vol met verklaringen van renners over hun doelen voor het volgende jaar. We hebben allemaal wel een doel dat we willen bereiken, van renners die voor het eerst een eeuw (100km) fietsen tot fietsers die hun snelheid over een bepaalde afstand willen verbeteren of in een hogere categorie willen gaan rijden.

Vaak kijken we naar ons materiaal om te zien waar we winst kunnen boeken. En voor een groot deel is dat ook terecht. Een lichtere groepset met een scherper schakelsysteem en betere remmen zal onvermijdelijk een impact hebben op je snelheid en efficiëntie, net als een wielset of een upgrade van je hele fiets van je huidige “bak met bouten” naar een gladde en raceklare machine om de weg te bedwingen.

In één of ander opzicht zijn mensen doelgericht, dus het hebben van de uitrusting waarvan je denkt dat het je zal helpen om die doelen te bereiken zal waarschijnlijk zowel een tastbaar fysiek als mentaal voordeel zijn voor de gemiddelde rijder. Maar met upgrades kom je niet verder voordat je fysieke mogelijkheden of de flexibiliteit van je portemonnee hun grenzen bereiken.

Cycloteq Bikefitting Antwerpen werkt dagelijks met doorgedreven competievelingen of recreanten en we merken daar dat de twee bovenstaande limieten vaak al bereikt worden op één seizoen tijd. Eén van onze normen en waarden is dat we steeds de beste versie van onszelf op de fiets willen zijn en dat gaat nu eenmaal dan ook verder dan bikefitting op zich…

Daarom hebben we een samenwerking op poten gezet met Stijn Goolaerts. Hij is de bedenker en drijvende kracht achter SG Sports-& Performance Coaching.

Stijn Goolaerts

Stijn Goolaerts

Gebeten door competitiesport maakte Stijn op 15 jarige leeftijd de overgang van voetbal naar wielrennen. Na 7 wielerseizoenen en 26 overwinningen op hoog niveau hield hij het voor bekeken om zijn passie ten volste aan anderen door te geven.

Zijn reis starte bij het sportmedische labo S.P.O.R.T.S. van het UZA. Daar werkte hij als stage onder andere mee aan de testing van de renners van Correndon-Circus, nu ook reeds bekend als Alpecin-Fenix, de thuisbasis van Mathieu van der Poel. Vervolgens, na een zeer positieve samenwerking met Luk Bosmans (SportMed) kon Stijn eind januari 2020 afstuderen als Bachelor Sport & Bewegen aan de Thomas More Hogeschool te Turnhout. Voor deze laatste instantie vervult hij tevens ook nog steeds een voorbeeldfunctie als jonge ondernemer.

Met al deze kennis onder de arm en zijn ervaringen als doorgedreven atleet besliste Stijn in oktober 2019 om als zelfstandig Sports- & Performance Coach aan de slag te gaan.

Is een fietscoach jouw beste investering in 2021?

Het korte antwoord is ja. Stijn legt uit:

Voor de meeste renners is het proces om op de fiets te stappen, in een groep of alleen, en een rit te voltooien, een opstap naar verbetering op zich. Daarnaast heeft niet iedereen een kristalhelder basisbegrip van hoe je op de fiets kunt verbeteren buiten het traditionele werk zoals het gestaag verhogen van de afstand, snelheid of intensiteit. Een coach biedt je structuur in jouw trainingen en een vorm van verantwoording voor het volgen van een doelgericht plan. Het voegt ook een vorm van motivatie toe – weten dat er iemand op je wacht om een sessie af te ronden kan een behoorlijke stimulans zijn, en een van de belangrijkste aspecten is het krijgen van kritische feedback over de resultaten van je trainingssessies.

Een goede coach neemt al je informatie – je doelen, je kunnen, je inzet, je levensroutine – en ontwikkelt voor jou iets dat je helpt te verbeteren op een manier die het beste bij jou past en dat is ook waar we op inzetten bij SG Sports- & Performance Coaching.

Zowel beginners, recreanten, amateurs, professionals als wereldklasse- atleten kunnen bij SG Sports terecht.

Met zijn ervaring en kennis zal Stijn je niet alleen laten zien wat je moet doen om je doelen te bereiken, maar hij zal het haalbaar maken op basis jouw vaardigheidsniveau en levensstijl.

Wil je hier meer over weten dan kan je altijd terecht op https://www.sg-sportscoaching.com/ of direct contact opnemen met Stijn per e-mail via info.sg-sports@telenet.be of telefonisch via +32 488 31 41 49 met de melding dat je doorverwezen bent via Cycloteq Bikefitting Antwerpen.

Categorieën: Bikefit

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *