man in blue long sleeve shirt and black shorts riding black bicycle
Cycloteq Bikefitting Antwerpen

Soms verwerpen we comfort, maar wat is comfort? Het is een simulatie van alle verschillende dingen die je door je lichaam voelt voorbijgaan en die in je geest terechtkomen. JIJ en alleen jij, beslist dan of dat comfortabel is of niet. Voor veel fietsers is dat waar het fout gaat. Soms vertellen onze vrienden ons dat het normaal is om bepaalde vormen van ongemak te ervaren bij het fietsen op een racefiets, maar onze ervaring zegt ons net iets anders.

Comfort is kracht

Hier zijn 5 redenen waarom je een professionele bikefit nodig zou hebben of zou willen:

 1. OPTIMALISEER JOUW FIETSBELEVING
  Het maakt niet uit op wat voor soort fiets je rijdt en hoe fit je bent, een bikefit bij Cycloteq Bikefitting Antwerpen zal een grotere glimlach op je gezicht toveren wanneer je aan het fietsen bent. Wij geloven dat het optimale comfort, prestaties en uiteindelijk vertrouwen op een fiets krijgen iets is dat elke fietser zou moeten doen.
 2. VEBETER HET COMFORT OP HET ZADEL
  Het belangrijkste doel van een fietsfitting is om je comfort te verbeteren, omdat dit cruciaal is om beter, langer en zelfs sneller te kunnen fietsen. De meeste fietsers geloven dat je moet afzien op de fiets, terwijl sommige mensen wegblijven van fietsen omdat ze het ook zien als een pijnlijk tijdverdrijf. Fietsen is echter een van de beste sporten om trauma’s te vermijden als je houding overeenkomt met je flexibiliteit en je andere functionele overwegingen, en natuurlijk zolang je fiets goed is afgesteld.
 3. VERGROOT JE PRESTATIES
  Of je nu een pendelaar bent of een wielrenner, alle fietsers willen met minder inspanning fietsen. Een bikefit helpt je om efficiënter te fietsen door jouw krachtoverbrenging op de pedalen te vergroten en de pedaalslag te verbeteren, zodat je meer energie kunt besparen en zelfs jouw vrienden of het verkeer in de spits kunt verslaan.

Tijdens een bikefit bij Cycloteq Bikefitting Antwerpen kom je veel over je lichaam te weten, bijvoorbeeld of je onevenwichtigheden hebt of dat je perfect symmetrisch bent. Of welk deel van je lichaam flexibel is en welk deel niet. Al deze antwoorden helpen ons de perfecte positie voor u te vinden.

 1. VERGROOT JOUW ZELFVERTROUWEN
  Als je precies weet welke maat fiets je nodig hebt en welk type stuur en zadel het beste bij je passen, voel je je zelfverzekerder als je een nieuwe fiets of onderdeel koopt. Eenmaal op de fiets zal je merken dat bijvoorbeeld je rijgedrag en trapefficiëntie verbeteren, waardoor je meer vertrouwen krijgt in uw capaciteiten om te trappen, te draaien, te remmen, te versnellen en weg te springen van het peloton.
 2. VERBETER JE LEVEN
  In het algemeen zal een goede bikefit je helpen om van het leven op en naast de fiets te genieten. Minder pijn of ongemak betekent meer fietsplezier, met een kleinere kans op blessures op korte of lange termijn, zodat je klaar bent om meer te beleven op twee wielen!

  Wil je hier meer over weten? Geef ons dan zeker een bezoekje op www.cycloteq.be OF maak direct een afspraak via onderstaande knop!
Categorieën: Bikefit